• Mode & Fashion
 • Souvenirs & Gifts
 • Bloemen & planten
 • Brillen & Zonnebrillen
 • Cupcakes & broodjes
 • Eten & Drinken
 • Feestartikelen & kostuums
 • Gezondheid & Ontspanning
 • Kaas & meer
 • Kantoorartikelen & Computers
 • Persoonlijke verzorging
 • Lezen & schrijven
 • Muziek & instrumenten
 • Naaimachines & borduren
 • Supermarkt
 • Vastgoed & financiën
 • Slaap en verblijf
 • Verlichting & Interieur
 • Overige

Hotspots

Hotspots Dam tot Westertoren

Westerkerk Anne Frank Huis Het Homomonument Monumentale winkelgalerij Nieuwekerk Koninklijk Paleis Amsterdam Tulipmuseum Magnaplaza

Koninklijk Paleis Amsterdam

Hotspot Paleis op de Dam

Het Koninklijk Paleis Amsterdam is één van de beroemdste gebouwen van de hoofdstad. Het wordt zoveel mogelijk opengesteld voor bezoekers. Na de grondige restauratie en renovatie van het interieur zijn er nog meer vertrekken opengesteld voor publiek.

De algemene openingstijden zijn van 12:00 – 17:00 uur. Het Paleis kan wel gesloten zijn voor bezoekers rondom een officieel ontvangst.

Het Koninklijk Paleis Dam

1012 JS Amsterdam
Tel: +31 20 620 40 60
www.paleisamsterdam.nl
info@dkh.nl

De Nieuwe Kerk

Hotspot Nieuwe Kerk

Amsterdams bekendste en drukst bezochte kerk ligt in het hart van de stad aan de Dam, naast Het Koninklijk Paleis.

De Nieuwe Kerk is niet meer in gebruik als kerk, maar is tegenwoordig beroemd vanwege de spraakmakende tentoonstellingen.

Amsterdams bekendste en drukst bezochte kerk ligt in het hart van de stad aan de Dam, naast Het Koninklijk Paleis. De Nieuwe Kerk is niet meer in gebruik als kerk, maar is tegenwoordig beroemd vanwege de spraakmakende tentoonstellingen. De grote exposities over bijvoorbeeld schatten uit andere landen, culturen en godsdiensten maken een bezoek aan het monumentale kerkgebouw zeker de moeite waard.

Voor of na afloop kun je terecht in het ernaast gelegen ’t Nieuwe Kafé voor ontbijt, lunch of een lekker kopje koffie met taart.

 

De Nieuwe Kerk

Dam 12
1012 NP Amsterdam
Tel: +31 20 638 69 09
www.nieuwekerk.nl
mail@nieuwekerk.nl

Magnaplaza

Het voormalige hoofdpostkantoor in Amsterdam is een schitterend gebouw. De imposante gevel tussen het Paleis op de Dam en de Nieuwe Kerk biedt al bijna een eeuw een vertrouwde aanblik, eerst als hoofdpostkantoor en tegenwoordig als winkelcentrum van internationale allure.

Vandaag de dag is hier het Magna Plaza in gevestigd, het eerste overdekte winkel- en lifestylecentrum in het hart van de stad.

 

Shopping Center Magna Plaza

Nieuwezijds Voorburgwal 182
1012 SJ Amsterdam
www.magnaplaza.nl

Monumentale winkelgalerij

Hotspot Monumentale winkel gallerij

Na demping van de Warmoesgracht in 1895 is de Raadhuisstraat ontstaan. Deze nieuwe straat moest een waardige entree tot de binnenstad vormen en daarom werd er gekozen voor de bouw van een typische winkelgalerij. Deze is ontworpen door de bekende architect Van Gendt en zijn twee zonen.

Het bouwblok telt 4 woonlagen, waarvan de winkel en entresol onder de galerij schuilgaan. Daarboven bevinden zich twee woonverdiepingen, waar tegenwoordig kleinschalige schattige hotels gehuisvest zijn.

Het beeldhouwwerk bestaat voor het merendeel uit (fabel)dieren, die de straathoeken, het middenbalkon en de puntdaken architectonisch accentueren. De beide ingangszijden worden bekroond door wapenschilden en naturalistisch uitgebeelde krokodillen.

Wanneer je al deze architectonische kanten van de unieke en exclusieve galerij in Amsterdam hebt bezichtigd en hebt vastgelegd met je fotocamera, dan mogen de authentieke en unieke winkels die zich onder de galerij bevinden ook zeker niet aan je aandacht ontglippen.

 

Monumentale Winkelgalerij

Raadhuisstraat 21-55

Het Homomonument

Hotspot Homo Monument

Sinds 5 september 1987 heeft Amsterdam na jaren van inspanning zijn Homomonument. Het monument bevindt zich op de Westermarkt, onder de rook van de Westertoren.

Het ontwerp voor het Homomonument van ontwerpster Karin Daan bestaat uit drie gelijkzijdige driehoeken van roze graniet die met elkaar verbonden zijn door een streep.

Het monument wordt gebruikt om te herdenken en te feesten. Homoseksuele mannen en vrouwen van over de hele wereld komen naar het monument en leggen er bloemen, maken er foto’s en omhelzen elkaar. Zij voelen zich door het monument gesteund. Ook wordt het monument gebruikt om degenen die aan aids zijn overleden te gedenken. Dit alles maakt dat het monument een zeer belangrijke, onmisbare plaats heeft in de homoseksuele wereld en in een stad als Amsterdam.

In 2012 viert het Homomonument zijn 25-jarig bestaan. Volg hun website regelmatig voor informatie over komende activiteiten.

 

Homomonument Foundation

Postbus 16458
1001 RN Amsterdam
www.homomonument.nl

Westertoren & Westerkerk

Hotpsot Westertoren

In veel Amsterdamse smartlappen, maar ook in het dagboek van Anne Frank, wordt de Westertoren ‘bezongen’. De beroemde ‘Ouwe Wester’ is de hoogste kerktoren van Amsterdam. Van april tot en met oktober is de 87 meter hoge toren zelfs te beklimmen tot aan het eerste balkon. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de Jordaan.

Niet alleen de toren is een bezoek waard. De Westerkerk daarentegen met z’n mooie interieur, z’n schitterende orgel en de bijzondere lichtval mag ook zeker niet aan uw aandacht ontglippen.Een leuk feit is dat op 10 maart 1966 het huwelijk van koningin Beatrix en Claus heeft plaats gevonden in de Westerkerk.

Kleinste winkels van Amsterdam

Aan de voet van de Westerkerk zijn 6 zogenaamde Pothuisjes gebouwd. Oorspronkelijk was de naam puthuis omdat de bouwsels over een verzamelput voor het hemelwater waren gebouwd. Men kon vanuit het souterrain of de kelder van het huis binnendoor in het puthuis water putten. Later zijn de ruimtes vaak vergroot en veranderd van bestemming. Zo werden ze gebruikt voor het huisvesten van werkplaatjes van ambachtslieden, als opslagruimte of als keukenpothuis waarin ook het stilletje een plaats vond. Pothuizen hadden vaak een enigszins schuin aflopend plat dak. Ze konden meestal van binnenuit worden bereikt, maar er zijn ook pothuizen met uitsluitend een buitentoegang zoals de pothuisjes aan de Westerkerk. Deze werden vroeger gebruikt als paardenstallen, later als opslagplaats voor de stoofjes met kolen en zijn sinds de tachtiger jaren in gebruik als winkels.

Door hun afmeting (ca. 8 m”) zijn zij de kleinste winkels van Amsterdam (The Smalles Shops Of Amsterdam).U kunt in deze pothuisjes terecht voor souvenirs, gifts, souvenirtextiel, kinderspeelgoed, hollandse kaasjes, of iets voor de inwendige mens.

 

Westerkerk

Prinsengracht 281
1016 GW Amsterdam
Tel: 020 – 624 77 66
www.westerkerk.nl
info@westerkerk.nl

Anne Frank Huis

Hotspot Anne Frank

Een museum met een verhaal

Anne Frank is een joods meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken om aan de nazi’s te ontkomen.

In het Anne Frank Huis kun je de plek bezoeken waar Anne Frank tijdens de Tweede Wereldoorlog zat ondergedoken en waar zij haar dagboek schreef.

Ruim twee jaar zat Anne Frank met haar familie ondergedoken in het achterhuis van het pand aan de Prinsengracht 263, waar Anne’s vader, Otto Frank, zijn bedrijf had. Ook de familie Van Pels en Fritz Pfeffer hadden hier hun schuilplek. Alhoewel er geen meubels meer in staan, ademen de kamers in het Anne Frank Huis nog steeds de sfeer uit de onderduikperiode. Citaten uit het dagboek, foto’s, filmbeelden en originele voorwerpen van de onderduikers en de helpers illustreren de gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. Het geruite dagboek en andere originele geschriften van Anne Frank worden getoond. In de tentoonstellingsruimte van het museum worden actuele thema’s aangesneden.

 

Anne Frank Huis

Prinsengracht 267
1016 GV Amsterdam
Tel: +31 20556 71 00
www.annefrank.org
communicatie@annefrank.nl

Amsterdam Tulpmuseum

Hotspot Homo Monument

Het hele jaar door lente kriebels ! Beleef het in het vernieuwde Amsterdams Tulpen Museum. Gelegen in het hart van de Jordaan, in de buurt van diverse smaakvolle winkels, galleries en gezellige café’s, biedt het museum een levendige expositie toegewijd aan de tulp. Via de Ottomaanse sultans en de Nederlandse kooplui uit de Gouden Eeuw, tot aan de dag van vandaag, zijn mensen over de hele wereld gefascineert door de tulp.

 

Amsterdam Tulpmuseum

Prinsengracht 116
1015 EA Amsterdam
Telephone +31 (0)20 421
www.amsterdamtulipmuseum.com